Tips Kinderfeestjes

Tips Kinderfeestje

Het organiseren van een kinderfeestje kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en tricks wordt het een stuk gemakkelijker. Of je nu een groot of klein feestje wilt geven, er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden om het feestje succesvol te maken.

1. Plan het feestje op tijd. 

Begin op tijd met het plannen van het feestje, zodat je genoeg tijd hebt om alles te regelen. Kies een datum en tijd die voor iedereen werkt en stuur uitnodigingen minimaal twee weken van tevoren. Zo hebben de ouders van de genodigden genoeg tijd om te reageren.

2. Kies een thema .

Een thema kan het feestje extra leuk maken voor de kinderen. Kies een thema dat past bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een prinsessenfeestje, superheldenfeestje, of een discofeestje. Versier het huis of de locatie in het thema en zorg dat de activiteiten aansluiten bij het thema.

3. Plan leuke activiteiten.

Kinderen houden van leuke activiteiten en spelletjes. Plan activiteiten die passen bij het thema en de leeftijd van de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan knutselen, schminken, spelletjes spelen of een speurtocht. Zorg dat er genoeg variatie is, zodat de kinderen zich niet gaan vervelen.

4. Regel lekkere hapjes en drankjes. 

Lekkere hapjes en drankjes mogen niet ontbreken op een kinderfeestje. Kies voor simpele, maar gezonde opties zoals fruit, groenten, popcorn, en kleine sandwiches. Vergeet ook niet om genoeg drinken in huis te halen, zoals limonade en water.

5. Maak een planning. 

Maak een planning voor het feestje, zodat je zeker weet dat alles op tijd gebeurt. Denk aan het ontvangst van de kinderen, de activiteiten, het eten en drinken en het afscheid nemen. Zorg dat er genoeg tijd is voor elk onderdeel, maar houd ook genoeg flexibiliteit voor onverwachte situaties.

6. Betrek de ouders van de genodigden. 

Betrek de ouders van de genodigden bij het feestje. Informeer ze over het thema, de activiteiten en het eten en drinken. Vraag of er eventuele allergieën zijn waar je rekening mee moet houden. Het is ook handig om de ouders te vragen om een telefoonnummer achter te laten voor noodgevallen.

 
Met deze tips en tricks kan het organiseren van een kinderfeestje een stuk makkelijker worden. Vergeet niet om te genieten van het feestje en plezier te maken met de kinderen!

Bron: Yoepie.nl


Hoe regel je een ontspannen kinderfeestje?

Kinderfeestjes kunnen behoorlijk spannend zijn voor kinderen, zowel voor de jarige als voor de genodigde vriendjes en vriendinnetjes. Er zijn talloze leuke plekken om kinderfeestjes te vieren, maar je kunt kinderen ook heel blij maken met een feestje thuis, in een vertrouwde en rustige omgeving. In deze nieuwsbrief willen we enkele tips met je delen om kinderfeestjes stressvrij en plezierig te maken voor zowel jou, je kind als de uitgenodigde kinderen.

1) Laat je kind meedenken over het soort feestje dat hij of zij wil. Vraag naar hun voorkeuren voor thema's, activiteiten, en wie ze willen uitnodigen. Jij maakt de uiteindelijke keuze maar zo heeft je kind wel wat inbreng en dat gevoel van controle geeft je kind vertrouwen. Vindt je kind kiezen moeilijk? Geef wat opties. Zo maak je het kiezen gemakkelijker.

2) Denk goed na over de locatie van het feestje. Sommige kinderen voelen zich veel comfortabeler in een vertrouwde omgeving zoals thuis, terwijl anderen graag een externe locatie bezoeken. Kies wat het beste past zonder je te laten meeslepen in de druk om het meest originele feestje van het jaar te organiseren. Kinderen vinden het al snel heel leuk.

3) Een kleiner aantal gasten kan helpen overprikkeling te voorkomen, zowel voor jou als voor je kind. Een mooie vuistregel om het aantal kinderen te bepalen kan zijn: 5 jaar = max. 5 kinderen, 6 jaar = max. 6 kinderen uitnodigen, enz. En als je kind met één vriendje gewoon een middagje wat leuks wil doen, kan dat ook een heel goed idee zijn ;-)

4) Plan het feestje niet te lang, voor jonge kinderen is een feestje van 2 uur vaak al ruim voldoende. Wanneer kinderen ouder worden, kunnen de feestjes ook wat langer duren. Maar kijk per kind wat het aankan.

5) Kinderen gedijen goed bij structuur en voorspelbaarheid. Maak aan het begin duidelijk wat je ongeveer gaat doen, zodat iedereen weet wat er gaat gebeuren en wanneer. Dit helpt om de groep rustig te houden.

6) Houd wat activiteiten achter de hand. Plan niet alles tot in detail, maar zorg voor enkele activiteiten die je als reserve kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een half uurtje speeltijd overlaten aan het einde van het feestje en toch enkele leuke spelletjes in petto hebben voor het geval dat.
Je kan, om het jezelf wat makkelijker te maken bij Kidzpartykist kant-en-klare speurtochten en draaiboeken kopen (pdf download) en complete feestkisten huren. 

Bron: Opvoedeninzelfvertrouwen


Extra handjes

Heb je extra handjes nodig tijdens het kinderfeestje? Dan kun je voor een paar uurtjes extra hulp regelen via Nina Care. De oppas komt je dan helpen met het begeleiden van het kinderfeestje.


Kidzpartykist

Heeft u een vraag?
Webshop gemaakt met EasyWebshop